Home  Ruimtelijke ordening  Bethesda

Bethesda

5083terreinBethesdaDe casus ‘Bethesda’ is een typisch voorbeeld van de ongelukken die er kunnen gebeuren als de gemeente de regels zonder overleg verruimt. In 2012 is het Bestemmingsplan voor Huis ter Heide, Den Dolder en Bosch en Duin niet herzien maar verlengd. Daarbij zijn de bebouwingsmogelijkheden aanzienlijk verruimd, zonder hierover met de inwoners te communiceren.

Bethesda is een terrein aan de Paltzerweg in Den Dolder. Begin 2019 bleek dat een projectontwikkelaar hier 120 zorgwoningen wil realiseren op de plek waar nu 30 zorgeenheden staan. Dit leidt tot een aanzienlijke verdichting van de bebouwing, woningen van vier bouwlagen hoog en de kap van 40% van de bomen op het terrein. Bewoners van de Reelaan kunnen op enkele meters van hun achtergevel een muur met een hoogte van 12,5 meter verwachten. De buurt kwam hiertegen uiteraard in het geweer. Een buurtbewoner heeft bovendien een Wob-verzoek bij de gemeente ingediend, om te kunnen achterhalen hoe de verruiming van het Bestemmingsplan heeft kunnen plaatsvinden. Uiteraard ondersteunt de commissie de actie van de buurt.

Zie ook: Notitie Bethesda _ juli 2020

en het artikel in het AD: https://www.ad.nl/utrecht/buurt-verbolgen-over-geplande-nieuwe-zorgtoren-bij-bethesda-in-den-dolder