Home  Natuur  Vliegbasis Soesterberg en De Paltz

Vliegbasis Soesterberg en De Paltz

_IVO5694.jpg websitePark Vliegbasis Soesterberg is een uniek gebied, een 380 ha grote schatkamer vol verrassingen. Hier ligt de bakermat van de Koninklijke Luchtmacht, het eerste militaire vliegterrein in Nederland.
Er is een prachtige wandelroute van 5 km, die qua natuur en militair verleden heel wat te bieden heeft: kaart wandelroute Munitiepark.

Het park is dagelijks vrij toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang. De landingsbaan is tijdens het broedseizoen van de veldleeuweriken (15 maart tot en met 15 augustus) gesloten voor publiek.

_IVO5694 Landgoed De Paltz websiteHet aangrenzende Landgoed De Paltz (80 ha) is een belangrijke groene schakel in de Utrechtse natuur. Verschillende eigenaren hebben er hun stempel op gedrukt. Het resultaat is een afwisselend landgoed met verrassende details: beukenlanen, hoge douglassparren, zichtassen, een prachtige vallei, waterpartijen, een statige villa en een folly met een doolhof en een kluizenaarsgrot.

U bent dagelijks welkom tussen 8.00 en 18.00 uur. De wandelroute van 3,4 km is zeer de moeite waard: kaart wandelroute De Paltz.