Home  Nieuws  Nieuws over de vierde aanvliegroute

Nieuws over de vierde aanvliegroute

Er is veel nieuws rond de vierde aanvliegroute en de luchtruimherziening. Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat Luchtverkeersleiding Nederland eind 2021 al oefende voor de vierde aanvliegroute naar Schiphol. Dit is al die tijd geheim gehouden. In de simulaties is uitgegaan van een naderingspunt net onder Doorn. Via dit naderingspunt komt niet alleen landend vliegverkeer naar Schiphol, maar ook naar Rotterdam en Eindhoven. Bosch en Duin ligt dus precies onder de route!

Zie: https://www.rtlnieuws.nl/extra-aanvliegroute

Ook blijkt dat het ministerie van I&W een verkeerde voorstelling van zaken heeft gegeven over de impact van de vierde aanvliegroute. Een nieuwe analyse van vluchtgegevens laat zien dat er geen 115 vliegtuigen per dag bijkomen, maar dat dit er 235 per dag (!!!) kunnen zijn.

Uit onderzoek van Pointer KRO-NCRV blijkt bovendien dat gemeenten in de provincies Utrecht en Gelderland tégen de komst van een nieuwe aanvliegroute naar Schiphol zijn en er dus geen draagvlak is. Dit sluit aan bij de door Stop4deroute in kaart gebrachte weerstand bij gemeenten naar aanleiding van moties en het ondertekenen van een brandbrief aan het ministerie. Volgens het huidige overzicht zijn 31 gemeenten tégen de vierde route. Dit weerspiegelt de weerstand in de samenleving. Ruim 65.000 mensen tekenden de petitie tégen de vierde aanvliegroute en dit aantal groeit nog steeds.

Voor meer informatie: https://www.stop4deroute.nl/

4e route gemeenten provincie v1.01