Home  Nieuws  Doorfietsroute door Den Dolder

Doorfietsroute door Den Dolder

Aanleg doorfietsroute

De doorfietsroute tussen Utrecht en Amersfoort loopt door de kern van Den Dolder. De gemeente Zeist legt deze fietsroute in delen aan. 

Start werkzaamheden Paltzerweg Bilthoven

Maandag 20 februari begint de gemeente De Bilt met de werkzaamheden. Als eerste verwijdert de aannemer de straat ter hoogte van de Tolhuislaan. In plaats daarvan komt er een fietsstraat die vergelijkbaar is met de fietsstraat aan de Paltzerweg in Den Dolder.

De werkzaamheden duren tot en met 28 juli. Tot die tijd is er een omleiding voor gemotoriseerd verkeer.

Verkeerstelling en parkeeronderzoek
Door de werkzaamheden aan de Paltzerweg in Bilthoven worden de verkeerstellingen van april uitgesteld. Metingen in die periode geven dan namelijk geen goed beeld over de hoeveelheid, soort en snelheid verkeer in een normale situatie, met normaal verkeer.

Het parkeeronderzoek doer de gemeente Zeist wel in april. Hierbij wordt er gekeken naar de parkeerbehoefte van bewoners. En niet naar algemeen gebruik van de straat. De resultaten hiervan delen we in een volgende nieuwsbrief.

Aanpassingen na reacties
Op basis van gebruikerservaringen hebben we de situatie op de Paltzerweg in Den Dolder aangepast:

- Bij het kruispunt Paltzerweg/Baarnseweg staan nu extra obstakels in de berm en andere borden.
- In de bocht naar de Baarnseweg zijn 2 streklagen met witte klinkers aangelegd om duidelijker te maken dat het een voorrangsbocht is.
- De vuilnisbakken zijn weer terug.
- De lichtmasten die nu op de voetpaden staan, komen in de berm.

Route

De doorfietsroute Utrecht-Amersfoort start bij Dierenpark Amersfoort. Via de Soesterduinen fiets je langs Park Vliegbasis Soesterberg en rijd je door tot Den Dolder. Daarna loopt de route langs centrum Bilthoven naar De Bilt en via de Biltse Rading richting Utrecht. Het eindpunt van de route ligt aan de rand van het centrum van Utrecht in het Griftpark.

De nieuwsbrief kunt u vinden op: https://www.zeist.nl/projecten/projectenoverzicht/aanleg-doorfietsroute-utrecht-amersfoort