Home  Nieuws  Aandacht voor acties van STOP4deROUTE

Aandacht voor acties van STOP4deROUTE

Per dag 120 vliegtuigen extra!?

En met de groeiambitie van Schiphol wellicht zelfs een verdubbeling van dit aantal!?

Laag vliegend verkeer!?

Elke 7-8 minuten een vliegtuig!?

Nacht- en vrachtvluchten!?

Rondjes vliegen in een wachtgebied!?

Invloed van geluid en ultrafijnstof op de gezondheid!?

Negatieve gevolgen voor de natuur en de recreatiesector!?

Vierde aanvliegroute Schiphol levert veel hinder op
en moet een halt worden toegeroepen

Stop4deroute

Dat er over de provincie Utrecht 120 vliegtuigen per dag laag over komen vliegen door een nieuwe aanvliegroute naar Schiphol, en in de toekomst zelfs nog meer, weten weinig mensen. Om inwoners hierover te informeren is de Kerngroep Stop4deroute gestart met de website: https://www.stop4deroute.nl/ en gaan zij de komende maanden alle gemeenten langs die hiermee te maken kunnen krijgen.

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wil een vierde aanvliegroute voor passagiers- en vrachttoestellen over de provincies Gelderland en Utrecht richting Schiphol aanwijzen. Een route waarover circa 19 procent van de aankomende vluchten op Schiphol moet gaan vliegen. De gemeenten in de provincie Utrecht waar de vliegtuigen mogelijk laag over gaan vliegen zijn: Amersfoort, Baarn, Breukelen, Bunschoten, De Bilt, De Ronde Venen, Eemnes, Houten, Oudewater, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Soest, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Woudenberg en Zeist.

"Er komt een snelweg boven de provincie Utrecht, waar 120 vliegtuigen per dag over komen vliegen. Maar niemand weet hier iets van," zegt Lenneke Kok van de Kerngroep Stop4deroute. "Daarnaast heeft minister Harbers ook nog eens de wens uitgesproken – en dit staat ook in de Luchtvaartnota – om Schiphol vanaf 2027 te laten groeien. Een vierde aanvliegroute faciliteert dus extra ruimte voor deze groei. Dat betekent méér hinder voor iedereen, qua geluid en qua uitstoot van kankerverwekkende stoffen, CO2, stikstof-verbindingen en andere broeikasgassen. Ook voor de kwetsbare natuur waar de vliegtuigen over zullen vliegen is dit schadelijk.”

Stop4deroute gaat op toernee

Zij gaan inspreken bij vergaderingen van gemeentes en provincies. Er zal informatie worden gegeven over de vierde aanvliegroute, over de overlast die het met zich mee brengt met behulp van een geluidsinstallatie gemaakt door studenten van de Hogeschool Utrecht. Alle inbreng van bezoekers van hun website wordt hierin meegenomen!

De kerngroep wil inwoners en bestuurders informeren

om de vergaande gevolgen onder de aandacht te brengen

en een gezamenlijke vuist te maken tegen de komst

van de vierde aanvliegroute.

 Laat uw stem horen!

Dit kan via: https://www.stop4deroute.nl/reacties-inwoners 

en via de petitie: https://www.stop4deroute.nl/blog/teken-de-petitie-stop4deroute

 En kom ook naar een van deze bijeenkomsten:

Zie de agenda op: https://www.stop4deroute.nl/blog/toer-met-ons-mee

Het helpt als zo veel mogelijk mensen een stem laten horen!