Home  Nieuws  Ontmoeting en verbinding in Week tegen Eenzaamheid

Ontmoeting en verbinding in Week tegen Eenzaamheid

Met buurtgenoten soep eten, samen een ommetje maken, hulp krijgen bij de iPad voor digitaal contact, of naar een creatieve middag. Dit kan allemaal in Zeist in de Week tegen Eenzaamheid van 29 september tot en met 6 oktober. Onder het motto ‘Kom erbij!’ staan er 13 gevarieerde activiteiten op het programma. Het complete programma staat op www.zeist.nl/weektegeneenzaamheid 

Ontmoeting
Wethouder Laura Hoogstraten vindt de Week tegen Eenzaamheid vooral een week vóór ontmoeting: “Iedereen voelt zich wel eens eenzaam, dat geldt voor jong en oud. We moeten ook allemaal wel eens een drempel over om erop uit te gaan om anderen te ontmoeten. Daarom zijn de activiteiten in deze week juist zo prettig, want mensen zijn samen en doen iets samen. Of dat nou een buurttafel, een creatieve middag, naar de film of samen soep eten is.”

Film van en door ouderen
In de Week tegen Eenzaamheid vindt op drie locaties onder meer de vertoning de film Vijf manieren van Pensioen plaats. De film is gemaakt op basis van interviews die ouderen uit Zeist gehouden hebben met andere ouderen. Deze interviews zijn door professionele scriptschrijvers omgevormd tot een scenario, waarbij de interviewers zélf een personage spelen. Na afloop van de vertoning is er een nagesprek met de acteurs. De film wil op een ludieke manier ouderen uitnodigen ook na hun pensioen betekenisvolle en blijvende contacten te maken.

Social Friday voor jongeren
Voor jongeren van 12-18 jaar is er op vrijdag 30 september Social Friday in wijkcentrum De Koppeling. “Door de coronamaatregelen hadden jongeren lange tijd veel minder sociaal contact”, aldus Jolanda van Gerwe, oprichter van Stichting Join us dat in heel het land Social Friday organiseert. “Je ziet nu dat veel jongeren op sociaal vlak een duwtje in de rug nodig hebben. Dat broodnodige zetje is precies wat Social Friday biedt!” Met een pubquiz en lekker eten ontmoeten jongeren leeftijdsgenoten die het leuk vinden om nieuwe contacten op te doen.