Home  Nieuws  Buurderij de Bloementuin Den Dolder

Buurderij de Bloementuin Den Dolder

Den Dolder heeft vanaf 13 januari zijn eigen Buurderij, dit is een lokaal initiatief om Boeren en Buren samen te brengen. Wekelijks kun je online je boodschappen bestellen, direct bij de Boer. Iedereen is elke week tot uiterlijk dinsdagavond van harte welkom om de producten uit de streek te bestellen via Boerenenburen.nl en deze te donderdag tussen 17:00 en 19:00 af te komen halen bij de Buurderij, Distelvlinder 6, Den Dolder

Wat is het?
Met een vrolijk web platform en lokaal afhaalpunt brengt de Buurderij consumenten en producenten samen. Het concept is eenvoudig: via www.boerenenburen.nl kun je gratis een account aanmaken als 'Buur' en je aansluiten bij de Buurderij. Je plaatst en betaalt je bestelling online, ten laatste op dinsdag om middernacht. Je ziet direct van welke boer de producten komen die je bestelt! De bestelde lokale producten staan op donderdag tussen 17:00 en 19:00 voor je klaar op de Buurderij de Bloementuin in Den Dolder.
Je kan bestellen wanneer en hoe vaak je wil zonder verplichtingen, minimumbestelling, vaste pakketten of een abonnement.
Omdat je op voorhand je boodschappen bestelt, ga je samen met de Boeren, voedselverspilling tegen en wordt er énkel vers geoogst en klaargemaakt wat nodig is.

Waarom een Buurderij?
Met de Buurderij wordt de route van het voedsel naar de mond korter. Bij Boeren & Buren leggen de producten in Nederland gemiddeld 20 km af tot op je bord. Hierdoor is er meer uitwisseling van verhalen en informatie maar ook een eerlijk loon voor de producent. De producent bepaalt zelf de prijs en ontvangt hiervan 80%. De overige 20% wordt verdeeld tussen de initiatiefnemer van de lokale Buurderij en ‘Boeren en Buren’, waar deze Buurderij onderdeel van is.

Linde de Vries‘Boeren en Buren’?
Buurderijverantwoordelijke, Linde de Vries, vertelt: “Het leuke is dat het concept van de Buurderij lokaal wordt neergezet. Ik ben zelf de ondernemer achter deze Buurderij. Toch hoeft niet elke Buurderij opnieuw het wiel uit te vinden. Zie het als een soort kring van paddenstoelen die uit de grond schieten, in een netwerk. Ik krijg tips van een andere Buurderijverantwoordelijke met een succesvolle Buurderij en de website delen we samen met alle Buurderijen.
Dit heeft ook voordelen voor de Buren, zo kun je na je (gratis en vrijblijvende) inschrijving bij Boeren en Buren bij Buurderijen in heel Nederland, nee zelfs ook in de omliggende landen kunt bestellen! Dus ook op vakantie bestel je gewoon heerlijk je verse, lokale boodschapjes bijvoorbeeld een heerlijke baguette en een jammetje in Frankrijk.”

Verbinding:
“De Buurderij heeft als doel verbinding. Deze verbinding ontstaat tussen Boer en Buur, maar ook kunnen samenwerkingen ontstaan tussen Boer en Boer. Buren kunnen elkaar wekelijks ontmoeten. We leren kennen wat we eten en waar het voedsel dat we in onze mond stoppen nou eigenlijk vandaan komt. Tenslotte ontstaat er meer uitwisseling tussen de zorglocatie en het dorp” vertelt Linde verder.

Praktisch
Alle info over Buurderij de Bloementuin is te vinden op de socials (Instagram, Facebook en LinkedIn). Meer informatie over het concept van de Buurderij en je eerste bestelling plaatsen, kan via de website direct bij https://boerenenburen.nl/nl/assemblies/13687

Buurderij Bloementuin Den Dolder