Home  Nieuws  testdag toegankelijkheid op 9 oktober

testdag toegankelijkheid op 9 oktober

Accessibility-1682903_640 1Hoe toegankelijk is Zeist voor mensen met een beperking? Op woensdagmiddag 9 oktober is in Zeist de tweede ‘Ongehinderd Testdag’.
Tijdens deze dag gaan inwoners samen op pad om locaties in de wijk op toegankelijkheid te beoordelen met de Ongehinderd app. De gemeente Zeist en Ongehinderd organiseren deze testdag en nodigen iedereen uit om deze middag mee te doen.

Datum en locaties
De Ongehinderd Testdag vindt plaats op woensdagmiddag 9 oktober van 12.00 tot 15.00 uur.
De testdag start op de volgende locaties:
• Wijkservicepunt De Koppeling: De Clomp 1904 in Zeist
• Het Binnenbos: Hoog Kanje 186H in Zeist
• Maria Christina Kerk, Dolderseweg 123B in Den Dolder
• De Loods Zorg, Johan van Oldenbarneveltlaan 74 in Zeist

Programma
Deelnemers worden vanaf 12 uur ontvangen met koffie en thee. Het programma start om 12.30 uur met uitleg over het testen. Om 13 uur gaan de deelnemers zelfstandig naar te beoordelen locaties. In de loop van de middag kunnen ze op de vertreklocaties ervaringen uitwisselen en samen nog wat drinken.
Aanmelden is niet nodig. Voor mensen die meedoen, is het handig om alvast de gratis ‘Ongehinderd app’ te downloaden en een account aan te maken. De app is te vinden via de Apple App Store, Google Play Store of via https://app.ongehinderd.nl. Maar zonder telefoon is het ook mogelijk om deel te nemen.
Disabled-397192_640 uitsnedeVoor vragen kunt u contact opnemen met Marcel van der Vaart of Leonoor Brok van de gemeente Zeist, via het vijfcijferig telefoonnummer 14030.

De testdag vindt plaats in de Week van de Toegankelijkheid 2019 (www.weekvandetoegankelijkheid.nl).
Het thema van deze week is ‘Lekker vrij! Doen wat je zelf wilt’.

Meedoen in Zeist
Iedereen in onze samenleving moet kunnen meedoen. Meedoen aan werk, sport, onderwijs, wonen, zorg, vervoer, cultuur, winkelen, recreëren en uitgaan. Daar wil de gemeente Zeist met deze testdag aan bijdragen.