Home  Nieuws  Wegwerkzaamheden Dolderseweg

Wegwerkzaamheden Dolderseweg

Op dinsdag 20 augustus start fase 1 van het verbeteren van de Dolderseweg. Het asfalt en de laag eronder worden vernieuwd. De weg wordt fijner om op te rijden, duurzamer en veiliger.
Gestart wordt aan de Dolderseweg vanaf de bebouwde kom (rotonde) tot het midden van de splitsing Hertenlaan West.
Tijdens het werk is het nodig dat auto’s omrijden.

Er zijn veel klachten over hoge snelheden op de Dolderseweg. De weg wordt daarom wat smaller gemaakt. Er komen verhoogde kruisingsplateaus, waardoor de automobilist het rijgedrag zal aanpassen. Extra voordeel is dat het regenwater hierdoor de bermen in stroomt en niet het riool in.
Het voetpad aan de noordzijde wordt tot aan de komgrens verlengd om veilig te kunnen wandelen.

De Dolderseweg vanaf de Fornheselaan tot aan de spoorwegovergang is een paar jaar geleden vernieuwd. Dit gedeelte maakt dus geen onderdeel uit van het werk.

Uitvoering
Het werk wordt in fasen uitgevoerd om overlast te beperken. Fase 1 duurt naar verwachting tot medio september en omvat de Dolderseweg van de bebouwde komgrens (rotonde) tot het midden van de splitsing Hertenlaan West. Als fase 1 klaar is, gaat de weg weer open voor alle verkeer.
Wanneer fase 2 precies start, is nog niet bekend. Volgens planning duurt het totale werk aan de Dolderseweg tot eind dit jaar.

Tijdens het werk is het nodig dat autorijders omrijden. Auto’s en bussen worden via de de Nieuwe Dolderseweg geleid. Voetgangers en fietsers kunnen langs het werk lopen.

Voor meer informatie over 'werk aan de weg', kijk op: www.zeist.nl/werkaandeweg

2019_08_15_23_03_44_Wegwerkzaamheden_Evenementen_en_nog_13_pagina_s_Microsoft_Edge