Home  Sociëteit  Agenda  "Anders gekeken en anders kijken" door Prof. dr. Paul Schnabel

Meld u aan voor dit evenement

15 feb woensdag • 2023

"Anders gekeken en anders kijken" door Prof. dr. Paul Schnabel

Diner en lezing "Anders gekeken en anders kijken" door prof. dr. Paul Schnabel. 

Socioloog Paul Schnabel was tot begin 2013 directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau en universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Hij is columnist van NRC Handelsblad en Het Financieele Dagblad.

Hollandse schilderkunst van de Gouden Eeuw

De canon van de schilderkunst van de zeventiende eeuw is al meer dan een eeuw oud en sluit nog maar beperkt aan bij de smaak van de eenentwintigste eeuw. De smaak voor schilderkunst heeft zich gedurende vier eeuwen ontwikkeld.

Wij houden nu meer van Vermeer dan van Rembrandt, maar in de negentiende eeuw vroeg men zich nog af waarom je een Vermeer zou willen hebben als je ook een Metsu kon krijgen. Wie was Metsu en was hij echt beter?

Paul Schnabel benadert en bekijkt het beste en het boeiendste uit de Hollandse schilderkunst van de Gouden Eeuw door het oog van een socioloog. Behalve kunsthistorisch kijkt hij ook naar verandering in receptie en smaak, naar voorkeursonderwerpen en naar verzamelgedrag.

Niet alleen Rembrandt en Jan Steen maar ook van der Helst en Frans Hals, Vermeer en Metsu, van Everdingen en nog vele andere meesters zijn onder de loep genomen, maar de lijn wordt doorgetrokken naar een aantal werken uit de achttiende eeuw, zelfs tot aan de schilderkunst van nu.

Stamppotten buffet

Deze keer wordt het stamppotten buffet verzorgd door Landwaart Culinair uit Maartensdijk.

Zij verrassen hun klanten telkens weer met de lekkerste en meest bijzondere producten.

De bar gaat open om 18.30 uur en het buffet wordt geserveerd om 19.00 uur.
Vergeet u niet tijdig aan te melden?

ATTENTIE & REMINDER
Helaas komen no-shows nog steeds voor. Aanmelden is niet vrijblijvend, op de aan-meldingen baseren wij de in te kopen maaltijden. Wel aanmelden en niet komen betekent niet alleen tegenslag voor de sociëteit, maar ook een financiële schadepost voor de vereniging. Dat geld geven wij graag beter en anders uit.
Heeft u zich aangemeld en kunt u onverhoopt niet of met minder personen komen, laat het ons ook uiterlijk maandag 13 februari 12 uur weten.

Locatie: Tennisvereniging Bosch & Duin, Dennenweg 6,

3735 MS Bosch en Duin

Datum: 15 februari 2023

Bar open: 18.30 uur

Buffet: 19.00 uur

Kosten diner: € 14,00

Meld u aan uiterlijk maandag 13 februari 12 uur door het aanklikken van bovenstaand aanmeld-vak.

Let op:

U kunt alleen inloggen, als u uw lidmaatschap op de website heeft geactiveerd. Heeft u dat nog niet gedaan of lukt het inloggen niet, neem dan contact met ons op: Stuur ons een e-mail: info@verenigingboschenduin.nl

Dat alles duurder is geworden, zal u niet ontgaan zijn. Daarom zijn ook wij genoodzaakt een hogere bijdrage te vragen voor deelname aan sociëteits-avonden inclusief diner.

BETALEN
Nieuw is dat u nu ook van tevoren kunt betalen via de QR code in de betreffende nieuwsbrief. We hopen dat de nieuwe betalingswijze gemak oplevert en wachttijd aan de bar bespaart.

Mocht het op deze wijze niet lukken,
dan vragen wij u aan de bar te betalen op de avond zelf, als vanouds.