Home  Sociëteit  Agenda  Duurzaam geluk
U kunt zich niet meer aanmelden voor dit evenement.
20 mrt woensdag • 2019

Duurzaam geluk

Michiel Hobbelt aan het werkGelukkige mensen zijn creatiever, productiever en minder vaak ziek. Ze werken beter samen en staan meer open voor verandering. Stuk voor stuk belangrijke kenmerken bij de overgang naar een duurzame samenleving.

We leven in een van de welvarendste landen ter wereld. Maar er is een probleem: de ecologische voetafdruk van Nederland is ongeveer drieënhalf keer van wat de aarde kan opbrengen. Een verdere groei van de welvaart heeft steeds minder invloed op ons geluk en een steeds grotere impact op onze planeet.

Waarom blijven we ons dan toch richten op meer en meer welvaart en kiezen we niet bewust voor meer geluk? Kun je überhaupt wel bescheidener en duurzamer leven en toch gelukkig zijn? En zo ja, welke kenmerken van ons gedrag zorgen met name voor zowel een duurzame als een gelukkige levensstijl?
Pasfoto Michiel HobbeltUit de wetenschap van het geluk blijkt dat geluk van mensen voor 40% is te beïnvloeden door bewust gedrag. Een focus op geluk kan er dus ook voor zorgen dat een samenleving bestendiger is voor de toekomst (duurzaamheid).
Hoe? Op deze vraag gaat Michiel Hobbelt in tijdens zijn lezing.

Michiel Hobbelt
woont met zijn gezin in Hilversum. Hij is sociaal psycholoog en geluksexpert. Na zijn studie heeft hij een aantal jaren gewerkt voor geluksprofessor Ruut Veenhoven aan de Erasmus Universiteit. Sindsdien zet hij zich in voor het bevorderen van het geluk van mensen, nu en in de toekomst.

Tot slot: de bar gaat open om 18.30 uur en Suci Barkhuis serveert om 19.00 uur als vanouds een buffet. Vergeet u niet zich aan te melden?

Locatie: Tennisvereniging Bosch & Duin
Dennenweg 6, 3735 MS Bosch en Duin
Bar open: 18.30 uur
Buffet: 19.00 uur
Kosten diner: € 10