Home  Sociëteit  Agenda  Het bomenbeheerplan
U kunt zich niet meer aanmelden voor dit evenement.
21 nov woensdag • 2018

Het bomenbeheerplan

Boomorkest-siteDe gemeente Zeist heeft in haar straten, lanen en parken ongeveer 35.000 bomen in beheer. Sinds 2010 worden al deze bomen op kwaliteit gemonitord. De gegevens worden bijgehouden in een digitaal bomenbeheersysteem.
Zo weten we dat een groot deel van de bomen de komende decennia aan vervanging toe zal zijn.

Wat gaan we eraan doen?
Hoe we dat aan gaan pakken, is – in opdracht van de gemeenteraad – met een groep bewoners samen uitgewerkt in een Lange Termijn Bomenbeheerplan. Uitgangspunt is de groene kwaliteit van Zeist ook voor de toekomst veiligstellen. Dat is een grote opgave, technisch en financieel. En bovendien zal het voor langere tijd het straatbeeld bepalen, ook in Bosch en Duin.
Inge Broekstra, projectleider gedurende het opstellen van het bomenbeheerplan, neemt u mee in de betekenis van het Lange Termijn Bomenbeheerplan voor Bosch en Duin.

Inge Broekstra 1Inge Broekstra
is van huis uit landschapsarchitect en al vele jaren werkzaam bij de gemeente Zeist. Eerst op het gebied van groen en landschap, maar sinds een jaar of 10 als beleids- en bestuursadviseur. In het project Lange Termijn Bomenbeheerplan kwamen haar oude en nieuwe functie prachtig samen.

Tot slot: de bar gaat open om 18.30 uur en Suci Barkhuis serveert om 19.00 uur als vanouds een buffet. Vergeet u niet zich aan te melden?