Home  Sociëteit  Agenda  Het levenstestament
U kunt zich niet meer aanmelden voor dit evenement.
20 feb woensdag • 2019

Het levenstestament

Levenstestament

Wat is een levenstestament en waarom zou u er één maken? Wie regelt eigenlijk uw zaken, als u een ernstig ongeval zou krijgen? Of als u iets anders zou overkomen?

Wat houdt een levenstestament in?
Een gewoon testament regelt wat er moet gebeuren ná uw overlijden. Een levenstestament regelt wat er moet gebeuren als u nog leeft, maar tijdelijk of permanent wilsonbekwaam bent.
In een zakelijk levenstestament legt u het financiële deel vast en in een medisch levenstestament uw wensen met betrekking tot uw leven. In beide gevallen houdt u de regie en bepaalt u volledig zelf wie namens u beslissingen mag nemen.

Marjolein Elings-van HooidonkHeeft u geen levenstestament, dan bepaalt de rechter bij wilsonbekwaamheid wie namens u mag handelen. En dat is niet automatisch uw partner... Ook is een door de rechter aangestelde bewindvoerder aan allerlei extra regels gebonden.

Marjolein Elings-van Hooidonk
vertelt over het belang van een levenstestament. Zij studeerde in 1986 af in Nijmegen. Sinds 1997 is ze notaris, voornamelijk werkzaam in familierecht en ondernemingsrecht.

Tot slot: de bar gaat open om 18.30 uur en Suci Barkhuis serveert om 19.00 uur als vanouds een buffet. Vergeet u niet zich aan te melden?