Home  Sociëteit  Agenda  Het levenstestament
19 sep woensdag • 2018

Het levenstestament

LevenstestamentDeze sociëteitsavond is vervallen in verband met ons 95-jarig jubileum, dat op 22 september plaatsvindt. Maar... wat in het vat zit, verzuurt niet. In februari 2019 plaatsen we dit onderwerp opnieuw op de sociëteitsagenda.

Wat is een levenstestament en waarom zou u er één maken? Wie regelt eigenlijk uw zaken, als u een ernstig ongeval zou krijgen? Of als u iets anders zou overkomen?

Wat houdt een levenstestament in?
Een gewoon testament regelt wat er moet gebeuren ná uw overlijden. Een levenstestament regelt wat er moet gebeuren als u nog leeft, maar tijdelijk of permanent wilsonbekwaam bent.
In een zakelijk levenstestament legt u het financiële deel vast en in een medisch levenstestament uw wensen met betrekking tot uw leven. In beide gevallen houdt u de regie en bepaalt u volledig zelf wie namens u beslissingen mag nemen.

Marjolein Elings-van HooidonkHeeft u geen levenstestament, dan bepaalt de rechter bij wilsonbekwaamheid wie namens u mag handelen. En dat is niet automatisch uw partner... Ook is een door de rechter aangestelde bewindvoerder aan allerlei extra regels gebonden.

Marjolein Elings-van Hooidonk
vertelt over het belang van een levenstestament. Zij studeerde in 1986 af in Nijmegen. Sinds 1997 is ze notaris, voornamelijk werkzaam in familierecht en ondernemingsrecht.

Tot slot: de bar gaat open om 18.30 uur en Suci Barkhuis serveert om 19.00 uur als vanouds een buffet. Vergeet u niet zich aan te melden?

Meer in agenda

Naar het agendaoverzicht