Home  Sociëteit  Agenda  Een geslaagde combinatie, goede wijn en lekker eten
15 feb woensdag • 2017

Een geslaagde combinatie, goede wijn en lekker eten

woensdag 15 februari
Op de 1e sociëteitsavond van dit seizoen staat de Oostenrijkse wijn centraal. Regina Meij neemt ons mee in haar liefde voor deze wijn. Na een introductie over het bijzondere karakter ervan de Oostenrijkse wijnen kunt u zelf proeven van de wijnen die ze meeneemt.

Om 18.30 uur gaat de bar open en om 19.00 uur serveert Suci Barkhuis haar alom gewaardeerde specialiteit: een Indische maaltijd. Rond 20.00 uur begint Regina met haar lezing.

Regina Meij
woont sinds 1995 aan de Hertenlaan in Den Dolder. Ze is met haar bedrijf Imperial Wijnkoperij al meer dan 20 jaar toonaangevend importeur van Oostenrijkse en Duitse wijnen, die ze aan sterrenrestaurants en wijnwinkels in heel Nederland verkoopt. Hier in de buurt onder andere aan De Hoefslag en Wijnhuis Zuid Bilthoven.

Oorspronkelijk is Regina opgeleid als informatica-ingenieur, waarna ze 6 jaar bij Shell gewerkt heeft. Voor dit bedrijf heeft ze van 1992 tot 1994 in Oostenrijk gewoond, waar haar liefde voor Oostenrijkse wijn geboren is. Zo zeer, dat ze daarna een geheel nieuwe carrière begonnen is.
Met haar bedrijf heeft ze inmiddels al heel wat prestigieuze prijzen gewonnen, waaronder “Diamond award” van de Wine & Food Association en de ‘internationale Bacchusprijs’ in Oostenrijk. Vooral op die laatste prijs is Regina erg trots, omdat ze wereldwijd de enige wijnhandelaar is die deze erkenning van de Oostenrijkse regering gekregen heeft.

Voor de wijnproeverij vragen we een bescheiden vergoeding van € 2,50. Inclusief de maaltijd komt u uit op een bedrag van € 10.